iBeacon i danske forretninger

iBeacon er navnet på en ny Apple feature der kommer med iOS 7. Den understøtter BLE (Bluetooth Low Energy), som via Bluetooth 4.0 tillader iPhones at opfange Bluetooth LE signaler. BLE er også understøttet fra Android 4.3 og frem.

Tanken er at iBeacon skal bruges til at muliggøre såvel indendørs navigation som intelligent lokalbaseret interaktion mellem smartphones og de omgivelser de befinder sig i. Der findes et utal af kreative muligheder, et par af dem fx: Continue reading

Undgå misbrug med betalingskort

Har du en internetforretning, så kender du det sikkert.. Chargebacks. Misbrug. Muldyr!

Debatten er blusset lidt op igen. Nets havde en nyhed om det i december 2010, og det er nævnt i Dansk e-handelsanalyse 2010. Det handler om misbrug af betalingskort.

Et problem der har eksisteret i mange år, særligt når man handler “online produkter” som fx software eller web-services der kan leveres online. Debatten om misbrug har altid været heftig i Danmark, da internetforretninger desværre bærer hele skylden ved ethvert misbrug (ejeren af kortet går altid fri), men fænomenet muldyr er først blevet rigtig kendt efter DR’s Kontant lavede en udsendelse om det i Marts 2011.

Lad os betragte problemet – og de mulige løsninger, fra en webshops synspunkt.

Continue reading

Netflix i Danmark kræver ikke VPN

Nuvel, noget skal man jo bruge sin blog til. Efter at have været uden ét eneste indlæg i flere år, så er det vel på tide der kommer noget herinde andre kan bruge.

Et produkt der er hot når man snakker video on demand for tiden, er Netflix. Meget kort beskrevet, er Netflix en streaming tjeneste hvor du for kun 8 USD (ca. 50 kr) kan streame alle de film og serier du vil. Der hvor det bliver rigtig smart, er hvis du i bruger Netflix gennem Apple TV.

Continue reading

Velkommen

Dette indlæg indeholder ikke noget spændende, det er mest en test. Vil du læse Martin Wickings’ CV, så kan du finde et kronologisk et af slagsen på forsiden.